Széchenyi 2020, befektetés a jövőbe

Mesebolygó Lapozgató - 2022 03 szám (ősz)

Mesebolygó Lapozgató - 2022 03 szám (ősz)

Kiadó: Titi Hajnalka

A kiadvány bemutatása

Irodalmi, foglalkoztató és ismeretterjesztő  magazin. 3-11 éves gyerekeknek, és mesekedvelő felnőtteknek.

Az aktuális szám tartalmából

A Mesebolygó Lapozgató legfrissebb számában most is, mint mindig számtalan mese, vers és ismeretterjesztő cikk vár Rád. Próbára teheted a szövegértésedet, a mesék végén szereplő mesekvízekben, valamint a tudásodat a Kisokosoknak szánt kvízben. Ebben a számban, a szokásosnál több a találóskérdés is, mindazoknak akik szeretik a fejtörőket. Természetesen találsz benne színezőket, számolókat és még labirintusokat is, hogy ne csak az olvasásról szóljon az ősz.

De lássuk kicsit részletesebben a tartalmat:

Vendégváró rovatomban bemutatkozik Pántya Emőke író, költő Bihardiószegről, négy őszt idéző, kedves verssel. Aztán megismerheted Bencét, aki épp elsőosztályba készül, de ahogy közeledik az iskolakezdés úgy hatalmasodik el rajta a FÉLELEM. Még szerencse, hogy Nagypapinak van egy különleges varázstolla, ami hipp- hopp eltünteti a rosszérzéseket. De mégis hogyan?

Bemutatom neked a magányos madárijesztőt, akinek a legjobb barátja egy figyelemzavaros kismadár. Te ismersz figyelemzavaros gyerekeket, vagy netalán van is ilyen különleges barátod? Ha igen, tudnod kell, csodálatos ember vagy, mert nem ítéled el azokat, akik egy kicsit másak nálad!

Ezópus időszámításunk előtt 620- 564 között élő meseíró volt, számtalan tanulságos mesét írt. Fríg rabszolga volt: alacsony termetű, púpos ember, aki szellemi képességeivel kiemelkedett kortársai közül, s gazdája szabad emberré tette. Mesemondó tehetségével nagy népszerűségre tett szert, és hamarosan bekapcsolódott a kor politikai életébe is. Én most a kisteknős és a sas című meséjét dolgoztam fel, egy verses mese formájában. Remélem tetszeni fog.

A kislányok közül biztosan sokan szeretik a sellő meséket. Ebben a számban, egy tündéri sellőlányról mesélek nektek, akit Pancsikának hívnak és akinek a legjobb barátja Pocika, a csikóhal, valamint Pufi és Szuri, a két gömbhal.

A tenger számtalan titkot rejt még a kutatók számára is. Mivel az életkörülmények odalent egészen másak, mint a víz fölött, így az emberek számára nagyon nehéz a mélytengeri élővilág felderítése. Ismeretterjesztő cikkemben arról írok, hogy mégis milyen körülmények uralkodnak itt, a hatalmas nyomás és örök sötétség birodalmában. Meghökkentő rovatomban pedig 10 különleges mélytengeri állatot mutatok be nektek.

Médea megtanít minket szilvásgombócot készíteni. Azt hiszem ennél finomabb étel, nincs is ilyenkor ősszel.

Írok nektek a vándormadarakról, egészen pontosan arról, hogy hogyan tájékozódnak?

Grimm mese feldolgozásomban Rapunzelről mesélek. Az Őszi kép rajzoló versikém segít neked őszi tájképet rajzolni az esős, hideg napokon. Tedd próbára magad, vedd elő a ceruzát és a színest és alkoss! Lássuk hogyan tudod megvalósítani az általam elképzelt képet?!

Megismerheted Szilit a szivárványpónit, akiről mindjárt két történetet is hoztam. Ráadásul a mese végén ki is színezheted a meséhez készült illusztrációt.

Más népek meséi című sorozatomban három mókás állatmesét hoztam, az elsőből megtudhatod, miért nincs szőr az oposszum farkán, a másodikból, hogy miért esznek a kígyók békát, és a harmadikból pedig azt, hogy a denevérek miért nem jönnek elő nappal? Ugye milyen izgalmasan hangzik?

Ezenkívül megismerheted Halloween történetét és még egy igazi Halloweeni mesét is olvashatsz.

Jó szórakozást!

Megosztás



Vásárlás, ajándékozás

A lapszám megvásárlása
1270 Ft
Éves előfizetés (2024-04-26 - 2025-04-26)
4060 Ft

További lapszámok

Tovább a következő kiadvány összes lapszámára: Mesebolygó Lapozgató

További oldalaink

ALKO-SOFT Nonprofit Bt.

ALKO-SOFT Nonprofit Bt. - segédeszközök, IT szolgáltatások

Weboldal: alkosoft.hu

Helma, Az innovatív könyvek világa

Helma, Az innovatív könyvek világa

Weboldal: helma.hu

Made by FortuNet