Széchenyi 2020, befektetés a jövőbe

Mesebolygó Lapozgató - 2022 04 szám (tél)

Mesebolygó Lapozgató - 2022 04 szám (tél)

Kiadó: Titi Hajnalka

A kiadvány bemutatása

Irodalmi, foglalkoztató és ismeretterjesztő  magazin. 3-11 éves gyerekeknek, és mesekedvelő felnőtteknek.

Az aktuális szám tartalmából

A Mesebolygó Lapozgató téli számában, ahogy azt már megszoktátok, nemcsak mesék és versek várnak Titeket, hanem ismeretterjesztő írások, változatos kinyomtatható fejtörők és ügyességi játékok, színezőkkel.

   Mindjárt az elején a borz és a csiga barátságáról mesélek egy verses mesében, amelyből kiderül, hogy bizony senkit sem szabad alábecsülni, mert mindig akkor ér minket a legnagyobb meglepetés, amikor nem is számítunk rá. Ezután megismerkedhetsz Tubival, az elefántfiúval, aki állandóan bajba keveredik, mert elfeledkezik minden szabályról játék közben. Mivel ez nagyon veszélyes az elefántgyerekekre, az elefántmamák nem győznek rá figyelni. Egy nap megismerkedik egy kisegérrel és összebarátkoznak, ő segíti át ezen az odanemfigyelős időszakon, cserébe pedig a kisegér egész álló nap elefántgolhat.

Tovább haladva megismerkedhetsz Cseppecskével, akinek minden vágya, hogy beutazza a világot. Mire a mese végére érsz garantáltan nagyon sok mindent megtanulsz a vízről, úgyhogy, ha bővíteni szeretnéd ez irányban az ismereteidet, ki ne hagyd ezt az olvasmányt! A mese végén pedig próbára is teheted a tudásodat a hozzá tartozó mesekvízben.

A csodák földjén című mesében, egy kislány és egy jegesmaci barátságáról olvashatsz. Ez a történet a sok- sok boldog móka mellett az elválás, és az elfogadás fogalmát is segít elfogadni a gyerekeknek, megérteni olyan nehéz dolgokat, amelyekkel az életben ők is bármikor szembetalálhatják magukat.

Bemutatom nektek a havasi mormotát, ami egy nagyon aranyos állat és bár a mókusok rokona, sokkal nagyobb állatka. Megismerkedhettek az életmódjukkal, mindennel, ami velük kapcsolatos.

10 oldalon keresztül vár rád, mindenféle fejtörő és találóskérdés, remélem kellemes időtöltés lesz ez számodra, a hideg téli napokon. Médea két csodás ünnepi receptet oszt meg velünk.

Ezután mesélek neked a varázslatos jégvirágokról és a tél más gyönyörűséges csodáiról. Két mesét hoztam más népektől ebben a számban, az egyikben a hosszú tél történetét ismered meg, a másikban pedig egy igazi ír tündérmesét, egy hercegnőről és egy törpéről.

Megismerhetsz kilenc téli ünnepi hagyományt a nagyvilágból, amelyek első pillantásra talán elég ijesztőnek is tűnnek majd. Egy újabb verses mesében egy orosz népmesét dolgoztam fel Morozko= Fagyapó történetét.

Ha kedvet kaptál a Lapozgatóhoz, ne habozz, várlak szeretettel!

 

Megosztás



Vásárlás, ajándékozás

A lapszám megvásárlása
1270 Ft
Éves előfizetés (2024-03-29 - 2025-03-29)
4060 Ft

További lapszámok

Tovább a következő kiadvány összes lapszámára: Mesebolygó Lapozgató

További oldalaink

ALKO-SOFT Nonprofit Bt.

ALKO-SOFT Nonprofit Bt. - segédeszközök, IT szolgáltatások

Weboldal: alkosoft.hu

Helma, Az innovatív könyvek világa

Helma, Az innovatív könyvek világa

Weboldal: helma.hu

Made by FortuNet