Súgó a Windows alkalmazáshoz

eRikkancs – a digitális újságos

Mi az eRikkancs

Az eRikkancs alkalmazás lehetővé teszi, hogy a nyomtatásban megjelenő sajtótermékeket digitális formában Windows operációs rendszert futtató PC segítségével tudja olvasni. A szoftver 2 olvasási módot ismer:

Az eRikkancs alkalmazásban számos megvásárolható és ingyenes kiadvány közt válogathat. Lehetővé téve így az újságolvasás szabadságát!

Nézzük a részleteket!

Regisztráció / Bejelentkezés

Ahhoz, hogy Ön használni tudja az alkalmazást, szükséges egy eRikkancs fiókot létrehoznia. Az alkalmazás letöltését és telepítését követően indítsa el az eRikkancs alkalmazást Az alkalmazás ikonja. A megjelenő képernyőn válassza a "Regisztráció" gombot.

Bejelentkezési képernyő

A kattintást követően az alkalmazás felviszi a www.erikkancs.hu weboldalra, és automatikusan megnyitja a Regisztrációs ablakot. Itt töltsön ki minden *-gal jelzett mezőt. A számlázási adatokat később is megadhatja. Amennyiben Ön látássérült, jelezze ezt a "Látássérült vagyok" jelölőnégyzet bejelölésével, és töltsön fel egy látássérültséget igazoló dokumentumot. A dokumentum lehet a Magyar Vakok és Gyengénlátók valamely tagegyesülete által kiállított Tagsági igazolvány, vagy bármilyen orvosi szakvélemény a látássérültség tényéről. Az igazolás feltöltését követően kollégánk ellenőrzi annak helyességét, és amennyiben rendben találja, engedélyezi a látássérült kedvezményt. A kedvezmény segítségével számos kiadványt kedvezőbb áron vásárolhat meg.

Amennyiben minden adatot megadott, kérem, olvassa el az adatvédelmi nyilatkozatot és az Általános Szerződési Feltételeket. valamint fogadja el azokat a jelölőnégyzet bejelölésével, és kattintson a "Regisztráció" gombra. A rendszer egy email üzenetet fog küldeni, melyben talál egy aktiváló linket. Erre kattintva tudja aktiválni eRikkancs fiókját. A fiók adatainak módosítását a www.erikkancs.hu weboldalon tudja megtenni.

Elkészült fiókjával máris be tud jelentkezni az alkalmazás kezdőképernyőjén. Adja meg felhasználó nevét és jelszavát, majd kattintson a "Bejelentkezés" gombra. Amennyiben bejelöli a "Adataim megjegyzése" jelölőnégyzetet, legközelebb nem kell beírni felhasználónevét és jelszavát. Az alkalmazás automatikusan belépteti amint elindította. Amennyiben elfelejtette a jelszavát, kattintson az "Elfelejtett jelszó" lehetőségre.

Főképernyő

Bejelentkezést követően az alkalmazás Főképernyőjére kerül. A főképernyő bal oldalán található a menürendszer, mely segítségével a különféle funkciók érhetőek el.

eRikkancs főképernyő

A képernyő jobb oldalán megtekintheti a jelenlegi kiadványlistát, amely elérhető a rendszerben. A gyorsbillentyűk segítségével könnyedén navigálhat a menüpontok közt. A navigációt a Tab billentyűvel is elvégezheti.

Kiadványok vásárlása

A kiadványok vásárlására Önnek több lehetősége is van. Jelen súgó kizárólag az alkalmazásbeli vásárlást tárgyalja. Az www.erikkancs.hu weblapon történő vásárlás felől a weblapon tájékozódjon.

Kattintson a kiadványlistában az Önnek megfelelő kiadvány nevére, majd a következő ablakban kattintson arra a lapszámra, melyet meg szeretne vásárolni. A következő ablakon válassza a "Megveszem" gombot. A rendszer megkérdezi egy előugró ablakban, hogy valóban meg szeretné-e vásárolni a kiadványt. Hagyja jóvá. Amennyiben volt elég egyenlege, a jóváhagyást követően a Sikeres vásárlásról kap értesítést. Itt kattintson az OK gombra. Az alkalmazás automatikusan az ablak jobb oldali részén megjeleníti a lapszám cikkgyűjteményes tartalomjegyzékét.

Kiadványok olvasása

Az Ön által megvásárolt kiadványokat a Főképernyőn lévő Kiadványok részen, valamint a "Kiadványaim" menü alatt érheti el. Keresse ki az olvasni kívánt kiadványt, majd kattintson rá. Automatikusan a cikkgyűjteményes módban találja magát. Itt kattintson egy adott cikkre. Kattintást követően megjelenik a cikk tartalma. Amennyiben PDF megjelenítést szeretne, a cikk tartalomjegyzék ablakában kattintson a "PDF-ben nyitom meg az újságot" lehetőségre. Ebben az esetben az első oldal nyílik meg, és a navigációs gombok segítségével Ön lapozhat a kiadványban. Itt lehetősége van nagyítani, vagy kicsinyíteni a kiadványt a Nagyítás, vagy Kicsinyítés gombokra történő kattintás segítségével.

Lehetősége van egy adott oldalszámra ugrani. Írja be a „léptethető szerkesztőmező”-be az oldalszámot, vagy lépjen a nyilak segítségével a kívánt oldalra, majd nyomjon az  „Ugrás” gombra.

Figyelem! A léptető gombokat (Következő, Előző) ne nyomja egymás után túl gyorsan, mert az a renszer fagyását okozhatja. Várja meg míg betöltődik az adott oldal, és csak utána váltson vissza, vagy a következőre.

Olvasási ablak

A cikkgyűjteményes módban csak válassza ki a megfelelő cikket, és kattintson rá a tartalom megjelenítéséhez. A cikkek közt a Tab billentyű segítségével tud navigálni. Minden cikk olvasásából a vissza gomb segítségével tud visszajutni a cikkek tartalomjegyzékéhez.

Kedvencek

A kedvencek lehetőséget választva Ön a korábban kedvencekhez adott kiadványokat, vagy lapszámokat tekintheti meg.

Kedvencek ablak

A képernyő két részre oszlik. A felső részen található lapfülek segítségével a lapszámok és a kiadványok közt tud navigálni. Kedvencekhez egy lapszámot, vagy kiadványt úgy tud adni, hogy a lapszám, vagy kiadvány megkeresését követően a lapszám, vagy kiadvány alatt lévő "nincs kedvelve" gombra kattint. Ez után a Kedvencek menüpont alatt már elérheti a kedvenc lapszámait, vagy kiadványait. Az Összes kiadvány böngészése közben is látja egy kiadványról, hogy lett-e már kedvencnek jelölve, vagy sem.

A kedvenc jelölés eltávolításához keresse ki az összes kiadvány közt az eltávolítandó kiadványt, vagy lapszámot, és koppintson az alatta lévő "Kedvelve" gombra. Természetesen a "Kedvencek" menüpontban lévő kiadványok, vagy lapszámok alatt lévő gombot is használhatja.

Kiadványaim

A könnyebb kereshetőség végett a "Kiadványaim" menüben Ön a már korábban valamely eRikkancs alkalmazásban, vagy felületen megvásárolt kiadványokat tekintheti meg. A kiadványok alatt az adott kiadvány megvásárolt lapszámai olvashatóak.

Kiadványaim ablak

A megvásárolt kiadványokban kattintson bármely kiadvány alatti lapszámra, és máris olvashatja. Nincs szükség keresgetni a saját kiadványait az összes kiadvány alatt.

Keresés

A keresés lehetőséget választva tud a kiadványok közt keresni. A keresés funkció a lapszám és kiadvány címében keres, valamint a tartalomban is. Fontos, hogy a keresési funkció nem csak a megvásárolt kiadványok közt, hanem a még nem megvásároltak közt is képes keresni.

Írja be a kereső mezőbe a keresendő kifejezést, majd kattintson a Keresés gombra. A megjelenő ablak jobb oldali részén válassza ki, hogy mely tartalmak közt kéri az eredményeket. Amennyiben rákattint pl. a cikkekre, akkor azokat a cikkeket fogja kilistázni az alkalmazás, melyekben megtalálható a beírt keresési feltétel. Amennyiben nincs megvásárolva egy lapszám amiben keresési találata lett, akkor a mellette lévő "Megveszem" gomb segítségével azonnal meg is vásárolhatja, majd olvashatja a megtalált cikket, lapszámot. Több szó beírása esetén a keresés a szavakat kifejezésnek fogja értelmezni. Azaz csak akkor ad ki találatot, ha a szavak egymás után szerepelnek a kiadványokban, lapszámokban, vagy cikkekben.

Fiókom

A Fiókom menüpontban kap információt az Ön alap adatairól. Megtekintheti nevét, felhasználónevét, valamint aktuális Stex egyenlegét. A Fiókom menüben Alapadatait tudja módosítani. Írja be a módosítani kívánt adatokat, majd kattintson a "Adatok módosítása" gombra.

A Fiókom lapfülön továbbá lehetősége van törölni a fiókját. A törlést körültekintően végezze el.

A törlés hatására minden személyes adata, feltöltött Stex egyenlege, megvásárolt kiadványai törlődni fognak. Azok visszaállítására nincs többé lehetősége. Így ha újra regisztrál akár a saját nevében is, nem tudja visszakapni a korábban megvásárolt kiadványait és a korábbi Stex egyenlegét.

FIGYELEM! A törölt adatait a rendszert üzemeltető ALko-soft Nonprofit Bt sem tudja már visszaállítani!!!!!!

Stex egyenleg feltöltés

Ahhoz, hogy Ön vásárolni tudjon, az úgynevezett virtuális Stex egyenlegét fel kell tölteni.

A Weboldal Stex vásárlás menüpontban https://erikkancs.hu/stex-vasarlas lehetősége van bankkártyás fizetési megoldással a virtuális egyenlegét feltölteni. 1 Ft 1 Stex-nek felel meg. Online, azaz bankkártyás fizetéskor a Simple biztonságos szerverén keresztül tud fizetni. A Simple rendszer fizetési oldala rövid letöltést követően automatikusan jelenik meg a feltöltése elfogadását követően. A fizetés lebonyolításához bankkártyája adataira van szükség. Meg kell adnia a bankkártyája számát és lejáratának dátumát, valamint a Cvc2 kódot, ami a kártya hátoldalán található. A kívánt adatok bevitele után a „Fizetés” gombra kattintva a fizetés végrehajtásra kerül. A fizetés megtörténtéről visszaigazolást kap, majd pedig a rendszer visszairányít a webshop oldalára, ami szintén visszaigazolja a sikeres fizetést. Felhívjuk a figyelmét, hogy a fizetés során tartsa be a Simple rendszer biztonságos fizetésre vonatkozó ajánlásait. A Simple tranzakciós oldalain történtekért felelősséget vállalni nem tudunk, mivel az adatokat a Simple kezeli. Sikeres banki visszaigazolást követően azonnal megjelenik a befizetett összeg a virtuális Stex egyenlegén.

Másik módszer a banki átutalás. A banki átutaláshoz szükséges adatokat a weboldalon lévő Stex vásárlás alatt olvashatja. Az átutaláskor minden esetben adja meg email címét a beazonosítás végett.

Harmadik módszerként lehetősége van az Országosan folyamatosan bővülő Fizetési pontokon akár kézpénzben befizetni egy adott összeget, melyet munkatársaink az értesítést követően jóváírják virtuális Stex egyenlegén. A fizetési pontokról weboldalunkon tájékozódhat. A befizetések után minden jóváírást követően számlát állítunk ki. A vásárláskor a Stex egyenlegből történő fizetés után így Ön már számlát nem kap.

Lehetősége van a saját virtuális Stex egyenlegéből ajándékozni más eRikkancs felhasználónak. A Stex vásárlása menüpont alatt Írja be az ajándékozni kívánt Stex mennyiséget, valamint a megajándékozni kívánt személy felhasználónevét, vagy email címét. Figyelmesen járjon el a felhasználónév vagy e-mail cím begépelésekor. Valós adatokat adjon meg. Amennyiben van fedezet a Stex egyenlegén, az "Elküld" gombra történő kattintást követően azonnal jóváíródik a tranzakció, és az ajándékozott személy már tud kiadványokat vásárolni.

Kapcsolatfelvétel és egyéb adatok

Az eRikkancs rendszert az ALko-soft Nonprofit Bt üzemelteti. Kérdéseit, javaslatait, hibajelzését az alábbi elérhetőségek valamelyikén juttathatja el hozzánk:

Tel: +36(30)499-34-77

E-mail: info@alkosoft.hu

eRikkancs Weblap: https://www.erikkancs.hu

Az alkalmazás Microsoft Windows 7 (SP1 + legutolsó teljes frissítés), vagy magasabb verziószámú operációsrendszereket futtató eszközökön érhető el.

 

Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk!

Az eRikkancs csapata