Súgó az Android alkalmazáshoz

eRikkancs – a digitális újságos

Mi is az eRikkancs

Az eRikkancs alkalmazás lehetővé teszi, hogy a nyomtatásban megjelenő sajtótermékeket digitális formában mobileszköze segítségével tudja olvasni. A szoftver 2 olvasási módot ismer:

Az eRikkancs alkalmazásban számos megvásárolható és ingyenes kiadvány közt válogathat. Lehetővé téve így az újságolvasás szabadságát!

Nézzük a részleteket!

Regisztráció / Bejelentkezés

Ahhoz, hogy Ön használni tudja az alkalmazást, szükséges egy eRikkancs fiókot létrehoznia. Az alkalmazás letöltését követően indítsa el az eRikkancs alkalmazást Az eRikkancs alkalmazás ikonja. A megjelenő képernyőn válassza a "Regisztráció" gombot.

Bejelentkezési képernyő

A kattintást követően az alkalmazás felviszi a www.erikkancs.hu weboldalra, és automatikusan megnyitja a Regisztrációs ablakot. Itt töltsön ki minden *-gal jelzett mezőt. A számlázási adatokat később is megadhatja. Amennyiben Ön látássérült, jelezze ezt a "Látássérült vagyok" jelölőnégyzet bejelölésével, és töltsön fel egy látássérültséget igazoló dokumentumot. A dokumentum lehet a Magyar Vakok és Gyengénlátók valamely tagegyesülete által kiállított Tagsági igazolvány, vagy bármilyen orvosi szakvélemény a látássérültség tényéről. Az igazolás feltöltését követően kollégánk ellenőrzi annak helyességét, és amennyiben rendben találja, engedélyezi a látássérült kedvezményt. A kedvezmény segítségével számos kiadványt kedvezőbb áron vásárolhat meg.

Amennyiben minden adatot megadott, kérem, olvassa el az adatvédelmi nyilatkozatot és az Általános Szerződési Feltételeket. valamint fogadja el azokat a jelölőnégyzet bejelölésével, és kattintson a "Regisztráció" gombra. A rendszer egy email üzenetet fog küldeni, melyben talál egy aktiváló linket. Erre kattintva tudja aktiválni eRikkancs fiókját. A fiók adatainak módosítását a www.erikkancs.hu weboldalon tudja megtenni.

Elkészült fiókjával máris be tud jelentkezni az alkalmazás kezdőképernyőjén. Adja meg felhasználó nevét és jelszavát, majd kattintson a "Bejelentkezés" gombra.

Főképernyő

Bejelentkezést követően az alkalmazás Főképernyőjére kerül. A főképernyőn megtekintheti a jelenlegi kiadványlistát, amely elérhető a rendszerben.

Az alkalamzás főképernyője

A képernyő jobb felső sarkában lévő 3 pontra koppintva további lehetőségek érhetőek el:

Kiadványok vásárlása

A kiadványok vásárlására Önnek több lehetősége is van. Jelen súgó kizárólag az alkalmazásbeli vásárlást tárgyalja. Az www.erikkancs.hu weblapon történő vásárlás felől a weblapon tájékozódjon.

Koppintson a kiadványlistában az Önnek megfelelő kiadvány nevére, majd a következő ablakban koppintson arra a kiadványra, melyet megvásárolni szeretné. A következő ablakon válassza a "Megveszem" gombot. A rendszer megkérdezi egy előugró ablakban, hogy valóban meg szeretné-e vásárolni a kiadványt. Hagyja jóvá. Amennyiben volt elég egyenlege, a jóváhagyást követően a Sikeres vásárlásról kap értesítést. Az előugró ablakban az új Stex egyenlegét is kiírja az alkalmazás. Itt koppintson az OK gombra. Az alkalmazás automatikusan beugrik a lapszám nézetébe, és a megadott olvasási mód alapján máris elkezdheti az olvasást.

Kiadványok olvasása

Az Ön által megvásárolt kiadványokat a Főképernyőn lévő Kiadványok részen, valamint a "Megvásárolt elemek" menü alatt érheti el. Keresse ki az olvasni kívánt kiadványt, majd koppintson rá. Amennyiben "Lapozó nézet"-et választott a Fiókom menüben, máris görgetheti a kiadványt, és olvashatja. Amennyiben nem, Ön a kiadvány cikkgyűjteményes listáját tekintheti meg. Keresse ki az olvasni kívánt cikket, majd koppintson rá. Ebben az esetben előjön a felolvasó ablak.

Olvasási nézet

A képernyő felső részén található a lejátszás/szünet nyomógomb, valamint az előző és következő cikkre történő ugrást segítő nyomógomb. A felolvasás elkezdődik. Amennyiben egy cikk véget ér, az alkalmazás automatikusan elkezdi olvasni a következő cikket.

Kedvencek

A kedvencek lehetőséget választva Ön a korábban kedvencekhez adott kiadványokat, vagy lapszámokat tekintheti meg.

Kedvencek jelölése

A képernyő két részre oszlik. A felső részen található lapfülek segítségével a lapszámok és a kiadványok közt tud ugrálni. Kedvencekhez egy lapszámot, vagy kiadványt úgy tud adni, hogy a lapszám, vagy kiadvány megkeresését követően a lapszám, vagy kiadvány alatt lévő "Kedvencnek jelölés" gombra koppint. Ez után a Kedvencek menüpont alatt már elérheti a kedvenc lapszámait, vagy kiadványait. Az Összes kiadvány böngészése közben is látja egy kiadványról, hogy lett-e már kedvencnek jelölve, vagy sem.

A kedvenc jelölés eltávolításához keresse ki az összes kiadvány közt az eltávolítandó kiadványt, vagy lapszámot, és koppintson az alatta lévő "Kedvencek közül eltávolítás" gombra. Természetesen a "Kedvencek" menüpontban lévő kiadványok, vagy lapszámok alatt lévő eltávolítást is használhatja.

Megvásárolt elemek

A könnyebb kereshetőség végett a "Megvásárolt elemek" menüben Ön a már korábban valamely eRikkancs alkalmazásban, vagy felületen megvásárolt kiadványokat tekintheti meg. A kiadványok alatt az adott kiadvány megvásárolt lapszámai olvashatóak.

Megvásárolt kiadványok

A megvásárolt kiadványokban kattintson bármely kiadvány alatti lapszámra, és máris olvashatja. Nincs szükség keresgetni a saját kiadványait az összes kiadvány alatt.

Keresés

A keresés lapfülön tud a kiadványok közt keresni. A keresés funkció a lapszám és kiadvány címében keres, valamint a tartalomban is. Fontos, hogy a keresési funkció nem csak a megvásárolt kiadványok közt, hanem a még nem megvásároltak közt is képes keresni.

                Írja be a kereső mezőbe a keresendő kifejezést, majd kattintson a Keresés gombra. A kereső mező alatti választási lehetőségek közül válassza ki, hogy mely tartalmak közt kéri az eredményeket. Amennyiben rákattint pl. a cikkekre, akkor azokat a cikkeket fogja kilistázni az alkalmazás, melyekben megtalálható a beírt keresési feltétel. Amennyiben nincs megvásárolva egy lapszám amiben keresési találata lett, akkor rákattintva azonnal meg is vásárolhatja, majd olvashatja a megtalált cikket, lapszámot. Több szó beírása esetén a keresés a szavakat kifejezésnek fogja értelmezni. Azaz csak akkor ad ki találatot, ha a szavak egymás után szerepelnek a kiadványokban, lapszámokban, vagy cikkekben.

Fiókom

A Fiókom menüpontban kap információt Az Ön alap adatairól. megtekintheti nevét, felhasználónevét, valamint aktuális Stex egyenlegét. Ebben a menüpontban tudja állítani az olvasási módot. Amennyiben a "Lapozó nézet engedélyezése" jelölőnégyzetet bekapcsolja, a kiadványt élethű képes megjelenítéssel tudja olvasni. Kikapcsolt állapotban cikkgyűjteményes változatban érhető el a megvásárolt kiadvány. A Fiókom menüben Alapadatait tudja módosítani. Koppintson az "Adatok módosítása" gombra, majd módosítsa a kívánt adatait. A Fiókom lapfülön továbbá lehetősége van törölni a fiókját. A törlést körültekintően végezze el.

A törlés hatására minden személyes adata, feltöltött Stex egyenlege, megvásárolt kiadványai törlődni fognak. Azok visszaállítására nincs többé lehetősége. Így ha újra regisztrál akár a saját nevében is, nem tudja visszakapni a korábban megvásárolt kiadványait és a korábbi Stex egyenlegét.

FIGYELEM! A törölt adatait a rendszert üzemeltető ALko-soft Nonprofit Bt sem tudja már visszaállítani!!!!!!

Stex egyenleg feltöltés

Ahhoz, hogy Ön vásárolni tudjon, az úgynevezett virtuális Stex egyenlegét fel kell tölteni.

A Weboldal Stex vásárlás menüpontban https://erikkancs.hu/stex-vasarlas lehetősége van bankkártyás fizetési megoldással a virtuális egyenlegét feltölteni. 1 Ft 1 Stex-nek felel meg. Online, azaz bankkártyásfizetéskor a Simple biztonságos szerverén keresztül tud fizetni. ASimplerendszer fizetési oldala rövid letöltést követően automatikusan jelenik meg a feltöltése elfogadását követően. A fizetés lebonyolításához bankkártyája adataira van szükség. Meg kell adnia a bankkártyája számát és lejáratának dátumát, valamint a Cvc2 kódot, ami a kártya hátoldalán található. A kívánt adatok bevitele után a „Fizetés” gombra kattintva a fizetés végrehajtásra kerül. A fizetés megtörténtéről visszaigazolást kap, majd pedig a rendszer visszairányít a webshop oldalára, ami szintén visszaigazolja. Felhívjuk a figyelmét, hogy a fizetés során tartsa be aSimplerendszer biztonságos fizetésre vonatkozó ajánlásait. ASimpletranzakciós oldalain történtekért felelősséget vállalni nem tudunk, mivel az adatokat aSimplekezeli. Sikeres banki visszaigazolást követően azonnal megjelenik a befizetett összeg a virtuális Stex egyenlegén.

Másik módszer a banki átutalás. A banki átutaláshoz szükséges adatokat a weboldalon lévő Stex vásárlás alatt olvashatja. Az átutaláskor minden esetben adja meg email címét a beazonosítás végett.

Harmadik módszerként lehetősége van az Országosan folyamatosan bővülő Fizetési pontokon akár kézpénzben befizetni egy adott összeget, melyet munkatársaink az értesítést követően jóváírják virtuális Stex egyenlegén. A fizetési pontokról weboldalunkon tájékozódhat. A befizetések után minden jóváírást követően számlát állítunk ki. A vásárláskor a Stex egyenlegből történő fizetés után így Ön már számlát nem kap.

Lehetősége van a saját virtuális Stex egyenlegéből ajándékozni más eRikkancs felhasználónak. A Stex vásárlása menüpont alatt Írja be az ajándékozni kívánt Stex mennyiséget, valamint a megajándékozni kívánt személy felhasználónevét, vagy email címét. Figyelmesen járjon el a felhasználónév vagy e-mail cím begépelésekor. Valós adatokat adjon meg. Amennyiben van fedezet a Stex egyenlegén, az "Elküld" gombra történő kattintást követően azonnal jóváíródik a tranzakció, és az ajándékozott személy már tud kiadványokat vásárolni.

Egyéb információk

Az eRikkancs alkalmazás futtatásához minimum Android 6.0 verzió megléte szükséges a készülékén.

Kapcsolatfelvétel és egyéb adatok

Az eRikkancs rendszert az ALko-soft Nonprofit Bt üzemelteti. Kérdéseit, javaslatait, hibajelzését az alábbi elérhetőségek valamelyikén juttathatja el hozzánk:

Tel: +36(30)499-34-77

E-mail: info@alkosoft.hu

eRikkancs Weblap: https://www.erikkancs.hu

Az alkalmazás 6.0, vagy magasabb Android rendszereket futtató eszközökön érhető el.

 

Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk!

Az eRikkancs csapata