Széchenyi 2020, befektetés a jövőbe

Rólunk

Az ALKO-SOFT Nonprofit Bt. 2004 januárjában alakult meg azzal a célkitűzéssel, hogy segítse magánszemélyek számítógéppel kapcsolatos problémáinak megoldását, valamint kisebb vállalatok informatikai infrastruktúrájának kialakítását, és folyamatos működésének biztosítását. Cégünk és alvállalkozóink jelentős tapasztalattal rendelkeznek a rendszeradminisztráció, számítógép hardverek, illetve szoftverfejlesztés területén. Mindemellett jól ismerjük az egyéni felhasználók problémáit is, így könnyedén oldjuk meg azokat. Munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a felhasználó az igényeinek legmegfelelőbb informatikai megoldást kapja. 2008-ban munkaerőbővítésen estünk át, melynek köszönhetően bővítettük szolgáltatáspalettánkat többek között weboldalkészítéssel, szoftverhonosítással, weboldalak akadálymentesítésével és felhasználói szoftverek készítésével. Az évek során eljutottunk odáig, hogy számos Informatikai szolgáltatást üzemeltetünk, valamint több informatikai fejlesztési projektben vettünk részt. Számos projektnek a teljes lebonyolítását mi végeztük.

Jelenleg 5 munkavállaló dolgozik a cégben. 2 informatikus, 1 vezető informatikus, 1 adminisztrációs, és 1 ügyvezetés, projektmenedzsment, info-kommunikációs akadálymentesítési szakértő. Ezen túl számos alvállalkozós segíti a munkánkat.

Fő társadalmi szerepvállalásunknak tartjuk a látássérült munkavállalók foglalkoztatását, illetve a látássérült felhasználók informatikai és a mindennapokban történő önálló boldogulásának elősegítését. Szeretnénk elérni, hogy az embert ne a testi adottságai, hanem a belső értékei, illetve intellektusa miatt értékeljék. Ennek egyik fontos eszköze a fogyatékos emberek elfogadtatása a társadalommal szemben. Másik módja, hogy a fogyatékos ember is elfogadja önmagát. Önbizalommal rendelkezzen, és akarjon beilleszkedni az „épek” világába.

Mi, az ALKO-SOFT munkatársai, kicsit sajátos úton, a számítástechnika felől közelítjük meg ezt a küldetést, feladatot. Saját erőnkből honosítottuk magyar nyelvre és kezdtük meg látássérülteknek készült segédeszközök forgalmazását, melyekkel egyszerűbben és könnyebben élhetik mindennapjaikat, melyek segítségével ép társaikhoz hasonlóan tanulhatnak, szórakozhatnak.  Ezen sajátos szemléletnek köszönhetően született meg az eRikkancs gondolata is, mely szolgáltatás látássérültek számára teszi lehetővé a nyomtatott sajtó önálló és egyszerű olvasását. A szoftver ingyenesen és egyszerűen elérhető a honlapról, valamint Android és iPhone készülékekre a Google Play és App Store áruházakból. A rendszer megalkotása során nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mindenki a számára legideálisabb és leghasznosabb formában juthasson hozzá a rendszerben elérhető sajtótermékekhez, így a felhasználói felületen a tisztán szöveges forma, illetve akadálymentes képekkel ellátott forma között választhatnak, így vakok, gyengénlátók, időskorból eredő látásvesztéssel élők is információhoz juthatnak, immáron bármikor, akadályok nélkül.

 

 

További oldalaink

ALKO-SOFT Nonprofit Bt.

ALKO-SOFT Nonprofit Bt. - segédeszközök, IT szolgáltatások

Weboldal: alkosoft.hu

Helma, Az innovatív könyvek világa

Helma, Az innovatív könyvek világa

Weboldal: helma.hu

Made by FortuNet